Hormoontherapie

Hormoontherapie

In plaats van medicijnen kun je er ook voor kiezen om je eierstokken met een operatie te verwijderen. Als na de borstoperatie blijkt dat de tumor in uw borst gevoelig was voor uw eigen vrouwelijke geslachtshormonen, is er een verhoogd risico op terugkomst van de borstkanker. U krijgt dan als advies om voor tenminste vijf jaar hormonale therapie te volgen. Na de overgang gaat bij alle vrouwen de botdichtheid achteruit. Na de overgang is de oestrogeen- en progesteronspiegel echter flink afgenomen. Daardoor kan er dus (versneld) botontkalking optreden, wat kan leiden tot een verhoogd risico op botbreuken.

Ruim 2000 Vrouwen

De werkzame stoffen worden snel door het maag-darmkanaal opgenomen, en de maximale concentratie in het bloed wordt binnen 2 uur na inname op een lege maag waargenomen. Het wordt aanbevolen het geneesmiddel ‘s morgens in te nemen, https://igrejaemsaopaulo.org.br/steeds-meer-nederlanders-kopen-steroiden-online-3/ omdat gelijktijdige inname van voedsel de heilzame werking enigszins vermindert en de opname vertraagt. De eliminatiehalfwaardetijd is uur, en ongeveer 10% van de dosis wordt onveranderd uit het lichaam uitgescheiden.

Anti-hormonale Therapie Bij Teruggekeerde Borstkanker

Zij kunnen u suggestions geven over hoe u de hinder die u van bijwerkingen heeft kunt verminderen. Als u last krijgt van bijwerkingen die invloed hebben op uw kwaliteit van leven, geef dit dan door aan uw arts of verpleegkundige. Zij kunnen dan samen met u bekijken hoe dit het beste aangepakt kan worden en hoe de behandeling zo goed mogelijk kan worden voortgezet. In andere gevallen van endocriene therapie (zoals bij tamoxifen) kan de vruchtbaarheid bij vrouwen die nog niet in de overgang zijn gekomen, wel voortbestaan. Tijdens endocriene therapie mag u niet zwanger raken, aangezien de medicatie schadelijk kan zijn voor de ongeboren vrucht. Daarom is het belangrijk om voor goede voorbehoedsmiddelen te zorgen.

Anti-hormonale Therapie Voor De Operatie

Kruidenmiddelen en homeopathische middelen tegen opvliegers kunnen oestrogeenachtige effecten hebben. Bespreek altijd met uw arts of verpleegkundige voordat u deze middelen gaat gebruiken. Heb je uitgezaaide hormoongevoelige borstkanker die HER2-negatief is? Dan kun je anti-hormonale therapie krijgen samen met doelgerichte therapie. Doelgerichte therapie zorgt ervoor dat de anti-hormonale therapie langer blijft werken.

  • De meeste bijwerkingen zijn mild, het grootste deel van de lijst is vergelijkbaar met anastrozol.
  • Een opvlieger kan een aantal seconden tot vele minuten duren en gaat vaak vergezeld met een verhoogde hartslag en transpireren.
  • Bij klachten van jeuk, verandering in geur en kleur van vaginale afscheiding, moet u contact opnemen met uw chirurg of verpleegkundig specialist.
  • Echter bij endocriene therapie zie je nooit volledige kaalheid zoals wel bij chemotherapie gebeurt.
  • Bestel deze aromataseremmer on-line en reken gemakkelijk af met iDeal of Bitcoins.
  • Als u last krijgt van bijwerkingen die invloed hebben op uw kwaliteit van leven, geef dit dan door aan uw arts of verpleegkundige.

Zonodig kunnen zij hiervoor een vaginale crème voorschrijven zoals Daktarin®. Libidoverlies heeft te maken met alles wat u door de ziekte hebt meegemaakt. Een verandering aan of het missen van een borst, de intensieve behandeling, de emotionele verwerking en een veranderde hormoonhuishouding. De gevolgen van de zieke kan de relatie met uw companion beïnvloeden. Na alles wat u meegemaakt heeft, moet u zich seksueel contact weer eigen maken.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *